Vocea prin care Duhul Sfant ia forma

Sa pasesti intr-o biserica si sa filmezi o slujba de botez nu este cel mai emotionant lucru pentru mine, insa atunci cand vocea si harul unui preot ce slujeste pun stapanire pe intreaga ta fiinta si te cutremura in cel mai frumos mod, ei bine, inseamna ca acolo Dumnezeu a sarutat pamantul.
Acea senzatie nu am mai trait-o pana atunci in cadrul vreo unei slujbe religioase, cu atat mai putin in cadrul unei slujbe la care a slujit doar un preot; iar daca as sta sa fac un total aproximativ al slujbelor filmate in cei zece ani de videografie… ei bine, nu sunt deloc putine.
Ceea ce conteaza in cadrul reusitei evenimentului tau nu este numarul de preoti participanti la slujba de nunta sau de botez, ci sentimentele, trairile, emotiile induse de harul prezent in acele clipe. Vorbind de har, nu il pot defini in termeni precisi, acesta doar se simte si se traieste pret de cateva momente, iti creeaza o stare launtrica deosebita, te face sa te simti mai aproape de divinitate. Toate acestea mi-au fost relevate in sfanta Biserica Mihail si Gavriil din Topraisar (judet Constanta), in timp ce filmam, reusind sa ma sustraga din starea profunda de concentrare, sa-mi ridic privirea din ecranul camerei, sa mi se faca pielea de gaina, sa simt emotie. Acea voce de aur a parintelui mi-a patruns sufletul pana la stadiul de vibratie interioara.
A fost sublim.
Am facut din acel loc sfant lacasul nostru spiritual, unde mergem cu bucurie si nerabdare de cate ori simtim ca avem nevoie de leac pentru suflet. Acolo slujesc de-o viata niste oameni curati, blanzi si purtatori de lumina, preoti ce prin cantarile lor propovaduiesc Cuvantul Domnului.

Tu ai simtit vreodata harul in vreo persoana sau in vreun loc anume?
Te regasesti in slujbele grandioase, cu un numar mare de preoti, sau preferi ca intimitatea si emotia sa predomine in cadrul acelor momente sfinte?

0 3.64 K