Care este secretul celui mai reusit inel de logodna? Sa fie oare stralucirea inconfundabila a diamantului care impodobeste inelarul alesei, sau creativitatea bijutierului pe care il alegi pt asa o sarcina importanta? Sau poate barbatul din spatele inelului si femeia in fata careia ingenuncheaza pentru promisiunea unui viitor mai pretios decat stralucirea diamantului ?

Existenta inelelor dateaza din Egiptul antic, simbol al puterii si al clasei sociale, purtate de faraoni si personae de autoritate cu puterea de a emite ordine si legi. Bogatii isi afisau podoabele din aur cu nestemate pe cand sclavii puteau purta doar inele din fier ce li se daruiau la eliberare. Inelul pecetluia atat statutul social cat si legatura dintre doi oameni, indragostiti sau nu, fiind folosit cat mai des drept simbol al logodnei.

Odata cu trecerea secolelor, inelul s-a convertit in declaratia suprema de daruire si angajament, o declaratie de dragoste de sine statatoare, inceputul unei vieti in doi. Sau cel putin asa ar trebui sa fie. Exista doar 2 inele de maxima importanta in viata unui cuplu: inelul de logodna si verigheta. Verigheta este simpla, se alege in doi, cand deja ai siguranta unui “da” spus din toata inima si ai trecut peste emotia asteptarii, acele secunde interminabile care se scurg din momentul in care pui intrebarea pana primesti raspunsul printre lacrimi de bucurie sau salturi de entuziasm.

Dar care este secretul celui mai reusit inel de logodna, unul care sa provoace asemenea reactii descrise mai sus? Intr-o lume ideala, si un inel de lemn ar trebui sa fie de ajuns, pt ca adevaratul dar nu e nici diamantul nici materialul pretios din care este confectionat inelul, ci sufletul care ti se incredinteaza pentru tot restul vietii prin daruirea si acceptarea inelului. Dar in ziua de azi, atunci cand un cuplu da vestea “ne-am logodit” toti ochii se indreapta catre inelarul fetei. In unele cazuri aleasa exclama cu mare mandrie “e diamant!” in alte cazuri prietenele intreaba cu vadita curiozitate “e diamant?” sau in alte cazuri se admira marimea pietrei. Am auzit chiar cazuri in care logodnica s-a simtit jignita si neapreciata pentru ca nu a primit inel cu diamant, baieti care cred ca vor fi refuzati sau judecati daca inelul nu respecta regula nestematei.

O campanie de publicitate magnific orchestrata de magnatul diamantelor De Beers in anii 1800 ne bantuie cateva secole mai tarziu, slognul istet “ Diamantele sunt pentru totdeauna” ne-au facut sa asociem durabilitatea si anduranta nestematului cu idealul unei casnicii perfecte. Insa intr-o relatie sanatoasa si cu o fundatie puternica nimic din toate astea nu ar trebui sa conteze. Bunicii nostri nu si-au daruit diamante si au imbatranit impreuna, pentru ca secretul nu a fost niciodata inelul in sine, ci dragostea care va leaga, determinarea de a trece peste momentele grele ce se ivesc in orice casnicie sau relatie de lunga durata, si faptul ca au gasit unul in celelalalt cel mai bun prieten. Acestea sunt lucrurile care conteaza.

0 4.1 K