Frumoasa e Moldova! Insa si mai frumos este sa ai prieteni din aceasta zona a tarii; iar daca si sotia ti-e moldoveanca, nu pot sa nu ma gandesc la vorbele lui Creanga: “Cu fimeia umbli cu grijî, cu moldovianca umbli cu fricî”. Ce-i drept, cam are dreptate, nu? Motivul pentru care sunt aici insa nu este vizita muzeelor si a manastirilor moldovenesti, ci voi fi videograf in cadrul unui eveniment cu totul special.

Azi este mare sarbatoare in familia bunului meu prieten si coleg de breasla, Mihnea: i se boteaza fiul, iar noi nu puteam lipsi de la un asa eveniment de suflet. Dimineata ne-am petrecut-o filmand hainutele si alte lucruri personalizate apartinand bebelusului, pentru ca ele dau culoare si nu trebuie sa lipseasca din montajul video final.

Biserica aleasa spre savarsirea Sfintei Taine a Botezului este amplasata in inima Humulestiului, in apropierea casei memoriale Ion Creanga. Aceste locuri inca poarta ceva din autenticitatea vremurilor de demult, descrise atat de bine in opera crengiana.

Slujba religioasa s-a desfasurat intr-un cadru restrans, cativa dintre preotii prezenti fiind parte din familie. Aceasta a durat aproximativ o ora, indeajuns de mult timp incat sa avem o filmare de botez de neuitat.

Este o zi superba de iunie, asta pentru ca intotdeauna vremea-i dupa sufletul omului- iar omul meu Mihnea are o inima mare, de moldovean adevarat.

La restaurant Aristocratis (Targu Neamt) se va desfasura petrecerea si presimt ca in final totul va fi asa cum parintii copilasului si-au dorit: o zi minunata de care sa isi aminteasca toata viata.

Ii dorim micutului Mihnea Justinian sa fie sanatos si isi bucure parintii neincetat! Multi ani, traiasca!

 

0 1.31 K