Despre comunicare in arta videografiei

Munca exista in orice meserie, insa ca aceasta sa dea roade vizibile si de calitate, fundamentul de la care pornim trebuie sa fie unul bine creat in functie de cuplul povestii.
Comunicarea este cheia salvatoare in orice situatie, dar conteaza enorm de mult in ce maniera aceasta se desfasoara: directa sau indirecta.
Inca dinainte de ziua marelui eveniment, comunicarea dintre videograf si client trebuie sa existe si sa fie una eficienta, pentru ca doar asa rezultatul final, si anume montajul video sa fie unul suficient de bun. Se creeaza o relatie inca de la primele mailuri interschimbate, care uneori pot schita in cateva linii o prima impresie, cuvintele alese si modul de exprimare fiind astfel decisive.
Urmeaza un apel telefonic, o intalnire, apare un prim context relational direct: dialogul. Aceasta forma de comunicare implica nu doar ambele parti, ci si zonele de empatie, ascultare, intelegere, incredere, atentie, piese de temelie ce fac diferenta intre defectuos si optim.
Pentru mine, ca si videograf nunta, a fost nevoie intotdeauna de adaptare in functie de tipul de cuplu cu care am avut contact. De aici si dorinta de a exista mereu o buna comunicare pe parcursul colaborarii noastre.
Ideea de baza a clipurilor de nunta nu este niciodata aceeasi, astfel ca materialele video sunt deseori prezentate in functie de personalitatea si simtirile viitorilor miri. De cele mai multe ori stim ca am fost contactati pentru ca a existat rezonanta intre materialele video si viziunea clientului asupra unui montaj de nunta, insa in ciuda acestui fapt, trebuie subliniat ca niciodata un clip din portofoliul videografului nu va putea fi asemanator cu cel oferit clientului, chiar daca regasirea in stilul brandului ales exista.
De ce?
Raspunsuri sunt multe, insa prefer sa expun cele mai elocvente sfaturi in acest sens.
Clientul trebuie sa se autocunoasca si sa se lase a fi descoperit de echipa video; trebuie sa-si exprime in fata camerei dragostea si trairile pentru persoana iubita exact ca in viata reala; trebuie sa vrea sa fie ajutat si sa urmeze sfaturile videografului atunci cand apare retinerea sau blocajul in fata camerei.
Clientul trebuie sa vrea sa participe activ pe parcursul filmarilor si sa fie deschis la ideile care se vor a fi expuse pe film. Implicarea ambelor parti este absolut esentiala in realizarea unui montaj deosebit, drept urmare, cu cat exista o comunicare si o ascultare optima, cu atat filmarile se desfoara mai eficient spre un rezultat final impecabil.
Clientul trebuie sa inteleaga necesitatea si scopul sesiunilor video din ziua evenimentului, si/sau dinainte ori dupa eveniment, astfel ca existenta lor creeaza diversitate si dinamism in montajul video; de asemenea, sesiunile video au devenit un “must have” in cerintele clientilor, insa acestea pot fi valorificate pe deplin doar atunci cand mirii sunt deschisi si receptivi la sfaturile oferite de-a lungul filmarilor.
Clientul, chiar daca este o persoana publica si prefera ca nunta sa fie totalmente organizata de o echipa, trebuie sa vrea sa comunice cu echipa video si sa interactioneze cu camera, sa fie atent la pozitionarea videografului in timpul nuntii, sa inteleaga faptul ca implicarea si o buna relationare sunt absolut necesare in crearea materialelor de neuitat.
Asadar, atunci cand exista comunicare in arta videografiei, se creeaza nu doar filme de nunta exceptionale, ci si relatii frumoase despre care ne amintim intotdeauna cu drag si admiratie deopotriva.

P.S. In cazul in care ai avut marele eveniment, consideri ca intre voi si videograf s-a creat o relatie de comunicare eficace pana la finalul colaborarii? Scrie-ne impresiile tale!

0 301